Pui pe ciolan

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc ciolan afumat
  • carne de pui
  • 1/2 l vin alb dulce
  • 1/2 l supa de carne
  • 100 ml tuica
  • 50 ml otet
  • 2 linguri miere de albine
  • boia,piper macinat
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se taie soricul cu grasime de pe ciolan si se tau cubulete. Restul de ciolan se taie fasii partea cu carne si se pun deoparte. Soricul se pune cu 50 ml apa la calit pana incepe un pic sa lase untura.
Bucatile de carne de pui se codimenteaza din abundenta cu piper si boia dulce si se aseaza peste bucatile de soric calite si se acopera cu fasiile carnoase de ciolan.

Intr-o cana punem mierea, tuica si otetul si le amestecam bine apoi turnam peste carne. Adaugam si vinul si supa de carne , presaram patrunjelul taiat, acoperim cu un capac si-l dam la cuptor unde il vom tine cca 1 1/2 ora.

Sare nu am adaugat deoarece ciolanul este suficient de sarat(daca cumparati ciolan semifiert care nu e asa de sarat ca cel de casa puteti sara carnea).

Se poate servi cu cartofi, orez sau pe pat de legume.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci