Pui in Lapte A la Jamie Oliver

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5-2 kg pulpe superioare de pui (sau 1 pui intreg, portionat / piept de pui feliat, etc)
  • -2 linguri ulei
  • -150 g unt (50 g pentru prajit + 100 g pentru carnea la cuptor)
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • -500 ml lapte
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -10 catei de usturoi zdrobiti
  • -salvie,dupa gust (proaspata sau uscata)
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt (optional)

Mod de preparare

Prajiti carnea de pui in amestecul de ulei si 50 g unt incins pana se rumeneste frumos pe ambele fete. Carnea nu trebuie sa fie facuta, ci doar sa se aureasca frumos (cca 8-10 min).
Scoateti din tigaie direct intr-un vas termorezistent.
Condimentati carnea cu sare si piper, dupa gust, apoi adaugati in tava laptele, zeama de lamaie si presarati cu usturoi zdrobit si salvie.
Repartizati uniform peste carne restul de unt taiat cubulete.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 60-90 min, la 190 grade sau pana ce carnea este facuta, frumos rumenita si sosul scazut.
In acest interval de timp, stropiti din cand in cand puiul cu zeama din tava si intoarceti carnea cel putin o data.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie carne stropita cu sos si presarat cu patrunjel verde (optional), simplu sau alaturand o salata de cruditati si / sau garnitura preferata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.