Pui cu lamaie si chiftele de cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui (se poate folosi si piept de pui)
  • 2 lamai mai mici sau una mare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de busuioc taiat marunt
  • 1 mar mic, taiat feliute
  • 700gr cartofi
  • sare, piper

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca busuiocul, 3 linguri ulei de masline, sucul de la cele 2 lamai sare si piper. In aceasta marinata se pun pulpele si se da la frigider acoperite cu folie 30 min.

Apoi le asezam intr-o tava punem si 150 ml apa sau supa de legume si le dam la cuptor 30-35 min. pana se rumenesc. Se stopeste carnea din cand in cand cu sosul din tava.

Cartofii se curate si se fierb pa jumatate, apoi se dau pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie se pune restul de ulei ramas (3 ling.), se adauga cartofii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 3-4 min pe foc amestecand mereu. Apoi cu ajutorul a doua linguri (de supa)se portioneaza compozitia de cartofi si se formeaza chiftelele (eu le-am facut mari), se prajesc pe ambele parti. Aceasta operatie se face in tigaie.

Se pot face portii individuale sau se aseaza pe un platou carnea in mijloc si garnitura de cartofi (chiftele) pe margine cu feliute de lamaie si rosii.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Aveam niște mere care începuseră să se înmoaie și m-am gândit să pregătesc o prajitură. A ieșit un...

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj