Piept de Curcan in Crusta de Condimente

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -aproximativ 1 kg piept de curcan
  • -3 lamai potrivite
  • -100 ml ulei
  • -3 linguri mustar frantuzesc
  • -2 lingurite rase cimbru
  • -2 lingurite rase busuioc
  • -8 catei de usturoi
  • -150 ml vin alb
  • -sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala bine si se curata de toate pielitele. Se taie in bucati nici prea mari, nici prea mici, bucati potrivite. Se cresteaza neuniform bucatiile de carne pe ambele parti, cu un cutit ascutit, dupa care se freaca cu sare si piper. Dupa ce se freaca bine carnea cu sare si piper, aceasta se aseaza intr-o tava de yena.

Separat se face amestecul de condimente. Intr-un bol se pune mustarul frantuzesc, se adauga peste el uleiul, usturoiul, cimbrul si busuiocul. Se omogenizeaza bine dupa care se adauga zeama de la lamai si vinul alb.

Acest amestec se toarna incet peste carne, incet incat sa curga prima data lichidul, iar pe urma sa ramana condimentele. Condimentele se aseaza incet pe carne.

Tava de yena se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, dupa aceea se da folia jos si se lasa carnea la cuptor pana se rumeneste.
Cand este gata carnea se serveste calda, taiata felii, langa garnitura dorita. Eu am servit pieptul de curcan alaturi de Salata de cartofi cu ceapa oparita si aroma de lamaie.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort de morcovi

Perfect pentru masa de Paste! Aromat si usor de facut!

Desert tort de morcovi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj