Mici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • jumatate kg de carnati
  • zeama pentru mici pe care am facut-o din:
  • delikat
  • am pus si un pic de ardei iute uscat
  • cimbru
  • jumatate lingurita de bicarbonat
  • sare
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Am desfacut pielita de la carnati, am inceput a framanta foarte bine, adaugand din cand in cand zeama facuta mai sus, fiarta mai intai. bicarbonatul, sare dupa gust, usturoiul pisat

Am framantat cam 10 minute si esential pentru mici (asta am citit-o) intr-o reteta pe internet, ca aluatul sa-l adunam si sa-l trantim in vas, ca la aluatul de paine sau ca la cozonac, intrandu-i mai mult lichid si devenind mai pufosi fara sa se stranga la copt.

Am facut mici si dupa i-am uns cu o pensula pe o parte si pe alta cu ulei.

I-am copt in tava speciala de friptura, dar aici mai sunt mici secrete la copt.

Cand coacem micii in tava pe aragaz ca sa-i dea gustul cat mai apropiat de cei facuti la gratar e bine sa-i coacem la foc mic si din cand in cand si sa-i ungem cu zeama de mai sus ca sa nu se usuce.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.