Friptura Din Ciocanele de Pui, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -12 bucati ciocanele de pui
  • -4 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -2-3 foi dafin
  • -2 linguri boia
  • -3 linguri faina
  • -cate1 ardei rosu si unul verde, taiat cubulete
  • -100 g sunca afumata, taiata cuburi
  • -8 cepe verzi sau din cele mici folosite pentru murat
  • -1 cana supa pui
  • -1 cana vin alb, sec

Mod de preparare

Sarati, piperati si condimentati cu boia din abundenta ciocanelele, apoi treceti-le prin faina.

Prajiti-le in ulei incins, la foc mediu, cateva minute, pe fiecare parte.

Scoateti-le si caliti in uleiul ramas, intai sunca, apoi ardeii si ceapa verde, numai bulbii (puteti sa lasati bulbii netaiati).

Asezati intr-o tava pentru cuptor ciocanelele prajite, astfel incat sa formeze un singur strat, cat mai compact si presarati generos, peste ele, faina ramasa.

Asezati in spatiile dintre pulpe ceapa, dafinul, sunca si ardeii.
Adaugati supa, vinul si uleiul de la prajit.

Dati la cuptorul incins, pana ce carnea este facuta si rumenita frumos, iar sosul este legat.

Serviti fierbinte cu garnitura preferata si salata de sezon.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...