Friptura de Porc in Haina de Slaninuta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg file de porc
  • 250 g slaninuta afumata
  • 8 cartofi de marime medie
  • 5 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 3 linguri ulei
  • 3 crengute de rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Slaninuta se taie in felii foarte subtiri.
2. Carnea se presara cu piper macinat, rozmarin tocat si 2 catei de usturoi pisati.
3. Se inveleste carnea in slaninuta si se leaga.
4. Imbracata, astfel se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor timp de 45 minute, intorcandu-l de cateva ori.
5. Dupa acest timp, se scoate din cuptor si se pun de jur imprejurul carnii cartofii intregi si restul de usturoi pisat.
6. Se stropesc cartofii cu ulei, se presara rozmarin si se introduce iar la cuptor pentru inca o ora, intorcand cartofii de cateva ori.
7. Dupa ce este gata se scoate friptura si cartofii din tava, apoi peste sosul ramas se toarna vinul si se lasa sa mai scada. Apoi se adauga un pahar cu apa si se mai lasa inca 5 minute pe foc mic. Se strecoara sosul si se potriveste la gust.
8. Se serveste pe platou impreuna cu cartofii si sosul alaturi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.