Friptura de Aripioare, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg aripi de pui
  • -2-3 linguri ulei de masline
  • Pentru marinada
  • -2 linguri ceapa deshidratata
  • -1 lingura morcov deshidratat
  • -3 linguri usturoi deshidratat
  • -4 linguri sos worchester
  • -5 linguri sos soia
  • -2-3 linguri sos iute (gen harissa sau chilli)
  • -6-7 linguri ketchup
  • -3/4 lingura zeama de lime / lamaie, optional (pentru fragezime)
  • -1 lingura miere
  • -100 ml vin rosu
  • -sare
  • -piper negru, zdrobit grosier

Mod de preparare

Spalati aripioarele de pui si zvantati-le prin stergere cu servetele absorbante.
Puneti-le intr-o punga zip-lock, dar puteti folosi la fel de bine un bol sau o caserola cu capac.

Pentru marinada
Mixati impreuna morcovul si ceapa deshidratata pana sunt bine maruntite.
Adaugati granulele de usturoi, sosul worchester, de soia, cel iute, ketchup-ul, mierea, zeama de lime / lamaie (optional), vinul si bateti cu un tel sa se omogenizeze bine toate ingredientele. Potriviti gustul de sare si piper.

Turnati peste aripioare, scuturati punga inchisa sau invartiti aripioarele, astfel incat sa fie cuprinse de jur- imprejur de marinada. Dati la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine, de seara pana dimineata, scuturand sau amestecand din cand in cand.

Rasturnati cu marinada cu tot, intr-un vas termorezistent destul de mare, incat aripioarele sa fie aranjate, pe cat posibil, intr-un singur strat. Stropiti cu uleiul de masline.

Dati la cuptorul incins pentru circa 30- 40 min, la foc potrivit sau pana ce sunt facute, frumos rumenite, usor lipicioase si glazurate, iar sosul aproape scazut.
In acest interval de timp, ungeti-le de cateva ori cu sosul din vas si daca doriti, intoarceti-le.

Serviti cat sunt calde, simple sau alaturi de o salata ori cartofi prajiti.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei

Chiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?

Supa de pui cu taitei
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.