Friptura de Aripioare, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg aripi de pui
  • -2-3 linguri ulei de masline
  • Pentru marinada
  • -2 linguri ceapa deshidratata
  • -1 lingura morcov deshidratat
  • -3 linguri usturoi deshidratat
  • -4 linguri sos worchester
  • -5 linguri sos soia
  • -2-3 linguri sos iute (gen harissa sau chilli)
  • -6-7 linguri ketchup
  • -3/4 lingura zeama de lime / lamaie, optional (pentru fragezime)
  • -1 lingura miere
  • -100 ml vin rosu
  • -sare
  • -piper negru, zdrobit grosier

Mod de preparare

Spalati aripioarele de pui si zvantati-le prin stergere cu servetele absorbante.
Puneti-le intr-o punga zip-lock, dar puteti folosi la fel de bine un bol sau o caserola cu capac.

Pentru marinada
Mixati impreuna morcovul si ceapa deshidratata pana sunt bine maruntite.
Adaugati granulele de usturoi, sosul worchester, de soia, cel iute, ketchup-ul, mierea, zeama de lime / lamaie (optional), vinul si bateti cu un tel sa se omogenizeze bine toate ingredientele. Potriviti gustul de sare si piper.

Turnati peste aripioare, scuturati punga inchisa sau invartiti aripioarele, astfel incat sa fie cuprinse de jur- imprejur de marinada. Dati la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine, de seara pana dimineata, scuturand sau amestecand din cand in cand.

Rasturnati cu marinada cu tot, intr-un vas termorezistent destul de mare, incat aripioarele sa fie aranjate, pe cat posibil, intr-un singur strat. Stropiti cu uleiul de masline.

Dati la cuptorul incins pentru circa 30- 40 min, la foc potrivit sau pana ce sunt facute, frumos rumenite, usor lipicioase si glazurate, iar sosul aproape scazut.
In acest interval de timp, ungeti-le de cateva ori cu sosul din vas si daca doriti, intoarceti-le.

Serviti cat sunt calde, simple sau alaturi de o salata ori cartofi prajiti.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mâncărică de cartofi cu carne de curcan

Vă invit să savurăm împreună o "mâncărică" bună și plină de savoare! 

Mâncărică de cartofi cu carne de curcan
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj