Frigarui de 1 mai

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 pulpe pui partea superioara
  • 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc)
  • 2 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi, de care dispuneti)
  • 5-6 bucati ceapa
  • slanina afumata
  • sare piper macinat
  • delikat (optional)
  • ulei
  • tepuse de lemn pentru carne

Mod de preparare

Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele. Se dezoseaza (vezi la mici secrete cum dezosam pulpa de pui) si se pun deoparte.

Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite, la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat si 1 lingurita cu varf piper macinat).

Curatam ardeii si ceapa. Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase, eu am taiat-o in 4). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne, slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam), acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce am lasat carnita, slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn. Incepem cu carnita de pui (pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta), punem o buc de slanina, ardei, ceapa, carne de porc, iar slanina. . . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia.
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna! ! ! !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.