Curcan Umplut

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan (~1300g)
  • 500g de carne tocata amestec
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 150g de castane (fierte si decojite)
  • 100-150g de paine
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprica
  • ata de bucatarie

Mod de preparare

Dezosam pulpele de curcan.
Taiam ceapa si usturoiul fin, morcovii si castanele in brunoise. Inmuiem painea in apa calduta sau in supa de legume, pui dupa plac.
Intr-o tigaie tragem in ulei ceapa cu usturoiul si morcovii pana se patrund.

Amestecam intr-un vas carnea cu amestecul ceapa, usturoi si morcov, painea inmuiata si castanele. Asezonam dupa gust si condimentam.

Intindem pe un film alimentar o pulpa de curcan, asezam compozitia de mai sus uniform. Acoperim cu a doua pulpa cu grija si rulam in asa fel incat capetele laterale de la prima pulpa se vor regasi sub capetele celei de-a doua.

Legam cu ata de bucatarie rulada formata incepand cu lungimea si apoi din loc in loc la distante egale pe latime. Acum exista doua posibilitati daca aveti o punga de copt puteti pune rulada in interior si va conformati regulilor date la folosirea pungii, daca nu aveti asezati rulada intr-un vas termorezistent cu capac.

Condimetati rulada pe dinafara cu un amestec de paprica, usturoi, sare, piper si cimbru.

Daca ati folosit vasul adaugati cam 300ml de apa. Asezati capacul si introduceti la cuptor cam 1ora si jumatate la 200°c la aer pulsat. Din cand in cand verificati, umeziti bine rulada, la jumatatea timpului, umeziti un prosop curat de bucatarie din bumbac si il asezati pe rulada.

La finalul timpului retrageti vasul din cuptor, ridicati capacul, lasati putin rulada sa se rumeneasca si cum ati observat ca e frumos rumenita umeziti din nou prosopul si il asezati peste rulada. Carnea nu trebuie sa ramana dezvelita caci astfel se va usca.

La fiecare reincalzire trebuie ca prosopul sa fie umed cand il asezati peste curcan atunci cand il dati la cuptor.
Pofta buna!
Eu servesc curcanul astfel preparat a doua zi de la preparare. Garniturile pot varia, anul acesta am avut alaturi paste cu sos vanatoresc cu trufe si legume variate la alegere.

Vinul care cred ca se acorda cel mai bine este de preferinta alb, demi sec cu o nota florala.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori

Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!

Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti