Cotlet de porc cu spanac ,invelit in bacon

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 buc de circa 1 kg cotlet de porc
  • 500 g spanac congelat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura cu smantana.
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 20 felii bacon feliate subtire
  • 250 ml vin sec alb
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Cotletul de porc il spalam ,il lasam la scurs , il ungem cu ulei de masline(2 linguri) si apoi il condimentam cu sare,piper macinat,boia si cimbru.

Decongelam spanacul.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Punem la incins uleiul(3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam la foc potrivit pana cand scade.
Tragem de pe foc ,lasam sa se racorasca si adaugam smantana.Amestecam.
Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.
Peste muschiul de porc asezam spanacul cat mai uniform .

Imbracam muschiul de porc in bacon.

Invelim friptura in folia de aluminiu si o asezam intr-o tava in care am pus o cana cu apa.
Dam la cuptor pentru circa 1 ora si 15 min.
Scoatem tava din cuptor,indepartam folia de aluminiu si dam din nou la cuptor pentru circa 15-20 min.
Scoatem din cuptor,asezam friptura pe un platou ,o feliem si o servim alaturi de o garnitura si(sau) o salata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj