Ciolanul Brutaresei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati ciolan crud porc
  • sare
  • piper macinat
  • chimen macinat
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati)
  • 5 linguri untura sau ulei
  • 1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui)

Mod de preparare

Ciolanele le saram din abundenta si le punem la prajit pe cele 5 linguri de untura ce a fost incinsa in prealabil. Dupa ce le-am prajit pe toate partile cat sa capete o culoare aurie le asezam intr-o tava mai adanca condimentam ciolanele cu piper si chimen macinat turnam peste ele 500 ml supa de legume facuta din cubul magic Wink (sau supa de carne) asezam pe langa ciolane si usturoiul feliat, acoperim tava cu un capac si dam la cuptorul preincalzit unde il vom tine pana furculita patrunde cu usurinta in ciolane.

Daca mai e nevoie de supa se mai adauga pana ciolanele sunt bine facute. Lichidul trebuie sa scada in cele ddin urma si sa ajunga inapoi la untura.

Cartofii ii fierben in coaja, apoi ii curatam si ii taiem cubulete. Ceapa o taiem in patru. Cand ciolanele sunt facute adaugam pe langa ele cuburile de cartofi si sferturile de ceapa, ii stropim cu putina untura din tava aruncam peste ei un praf de sare si dam inapoi la cuptor pana si cartofii se rumenesc frumos alaturi de ciolane.

Se serveste fierbinte alaturi de diferite muraturi si se acompaniaza foarte bine cu o bere rece.

Pofta Buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.