Chiftele din Alac (Farro) si Ciuperci la Cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr alac (din cel slefuit care fierbe mai repede)
  • 300-350 gr ciuperci champignon (dar merge orice soi)
  • 2 linguri de ceapa tocata marunt (eu am pus 3 cepe verzi din cele subtiri de primavara)
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

- am pus la fiert in apa rece alacul (merge si cu alte cereale griu, orz, arpacas, orez sau orez amestecat cu cereale - se gaseste la raionul cu orezuri in cutii amestecat gata)

- cind era fiert l-am scurs si l-am lasat la racit, am luat o parte din alac cit o cana si l-am tinut separat

- separat am pus la calit, inabusit ciupercile taiate mai marunt impreuna cu putina sare si ulei pina cind a iesit apa din ele

- am varsat ciupercile cu tot uleiul care mai era in tigaie peste alac (cantitatea mare) si cu mixerul vertical am mixat bine pina am obtinut o crema. Am adaugat acum boabele intregi tinute de-o parte si ceapa tocata marunt (cine vrea poate sa inabuse ceapa cu ciupercile) .

- Din compozitia rezultata am facut chiftele mai mari ca niste hamburgeri cu mina, cine vrea poate sa ii tavaleasca prin pesmet sau faina de naut - eu n-am facut asa...

- asezam chiftelele pe o tava cu hirtie de copt si dam la cuptor la foc mare, dupa citeva minute cca 10 le intoarcem cu grija cu o paleta si asteptam sa se rumeneasca.

Sunt bune si reci si calde, cine vrea poate sa adauge un cartof fiert in compozitie ca sa lege mai mult chiftelele sau fasole boabe fiarta / naut fiert, apoi le mixati impreuna cu restul ingredientelor ... se poate mixa/ procesa in robot sau da prin masina de tocat carne si cred dedi nu am incercat ca se poate strivi si cu unealta de strivit cartofii pentru piure
Eu am mincat cu ketchup din sfecla rosie. Merg foarte bine linga orice fel de salata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

retete de vara Vă invit să încercați și voi rețetă delicioasă, de vară. Puteți adăuga și alte legume, care...

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj