Ceafa Marinata la Gratar

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ceafa porc
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri sare
  • 1 lingura delikat
  • 2 lingurite piper macinat
  • 1/4 lingurita rozmarin (optional)

Mod de preparare

Punem intr-un vas circa 200 ml ulei, adaugam sarea, piperul, delikatul, usturoiul pasat (sau dat prin razatoarea fina ) si 1/4 lingurita rozmarin. Amestecam toate aceste ingrediente.

Ceafa o portionam in felii cam de grosimea degetului mic. Fiecare felie o crestam putin la suprafata pe ambele parti, apoi o punem in marinata de mai sus. Dupa ce am pus toate feliile de carne, le amestecam cu marinata sa se intrepatrunda, le acoperim cu o farfurie care sa le tina in marinata si dam vasul la rece pentru cel putin 12 ore.

A doua zi scoatem carnea din marinata si o asezam direct pe gratarul incins unde il tinem cateva minute pana se prajeste frumos pe ambele parti. Putem servi cu cartofi copti in jar, stropiti din abundenta cu mujdei de usturoi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei

Chiar de e cald afara, o supa usoara de pui tot merge, nu-i asa?

Supa de pui cu taitei
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.