Taiati carnea in bucatele, condimentati cu sare, piper, dupa gust si prajiti in putin ulei incins pana devine aurie.
Separat, preparati sosul de ciuperci la plic, conform instructiunilor, apoi amestecati cu ceapa si vinul / apa.
* Daca folositi ciuperci proaspete, curatati, feliati si caliti in putin ulei, pana sunt facute. Adaugati faina, omogenizati, turnati vinul si apa si lasati la foc mic, amestecand mereu pana ce sosul se leaga. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pasati. Eu am preferat sa las in sos cubulete de ciuperci. Amestecati supa crema de ciuperci cu ceapa si vinul / apa, formand un sos.
Asezati bucatelele de carne prajita in strat, intr-un vas termorezistent si turnati sosul (acesta ar trebui sa acopere carnea).
Presarati deasupra maslinele desarate si scurse.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 60 min, la 190- 200 grade sau pana ce carnea este facuta, frumos rumenita si sosul aproape scazut.
Serviti simplu sau alaturand o garnitura de orez / cartofi sau legume coapte / fierte.
Si daca tot nu plec nicaieri, macar cu gandul sa fiu in concediu... Asa ca am inceput concediu cu o ciorba...
Ciorba greceasca de mielMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti