Aripi de Pui Picante cu Usturoi si Ghimbir

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 kg aripi
  • 5 linguri sos picant (am folosit Frank\s Hot Sauce dar se poate si Ketchup picant)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cani faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 4 catei de usturoi ras fin
  • 2 linguri ghimbir ras fin
  • 1/2 cana zahar brun compactat
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura sos de chilli Sambal Oelek sau 1/2 lingurita ardei iute uscat
  • 1/2 cana otet balsamic sau 1/4 cana otet de vin alb (aciditate 6 grade)

Mod de preparare

Se tau varfurile de la aripi, acestea nu se folosesc, apoi se separa ciocanelul de partea plata. Dupa ce ati separat toate aripile puneti-le intr-o oala, adaugati sarea si piperul, uleiul de masline si sosul picant.

Amestecati bine apoi transferati intr-o punga aripile si adaugati faina. Scuturati punga astfel incat sa fie bine acoperite pe toate partile.

Intr-o tava puneti folie de aluminiu (vor fi nevoie de doua tavi o data sau puneti in cuptor de doua ori) si asezati bucatile de pui lasand putin spatiu intre ele dupa ce le-ati scuturat de excesul de faina. Cuptorul se preincalzeste la 200 c (gaz 6), se introduc tavile apoi se reduce focul la 190 c (gaz 5) pentru 30 de minute.

Se scot si se intorc aripile pe cealalta parte apoi se mai lasa in cuptor inca 30 de minute. Intre timp se face sosul. Intr-o cratita se pune usturoiul, ghimbirul, zaharul, sosul de soia, otetul si sosul chilli apoi la foc mic se amesteca continuu pana cand zaharul s-a dizolvat. Nu lasati sa ajunga la fierbere.

Cand aripile sunt gata puneti-le intr-un bol mare, turnati sosul peste si amestecati.
Aici nu trebuie instructiuni, doar le portionati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Mereu apreciată în familia Zmeilor ;) E un fel principal ce niciodată nu este suficient! :D

Pulpă de porc, ghebe și ceapă
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj