Waffles fara Gluten

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Amestec de faini (pentru mai multe portii/intrebuintari)
  • 150 gr faina de orez alb (vezi modul de preparare in casa)
  • 150 gr faina de sorghum (am pus tot de orez)
  • 100 gr faina de tapioca
  • 140 gr amidon de porumb (sau cartof)
  • 140 gr faina de migdale sau faina de coconut (vezi modul de preparare in casa)
  • Se pun toate fainurile intr-un vas mai mare si cu ajutorul unui tel, se amesteca foarte bine Se pastreaza in punga de hartie, la congelator sau la frigider, in cutie inchisa ermetic
  • Pentru Waffles:
  • 100 gr faina din amestecul de mai sus (pregatit din timp)
  • 2 oua
  • 100 gr iaurt simplu
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita sare (sau mai putin)
  • 50 gr unt moale de tot
  • sirop de ciocolata
  • frisca
  • fructe sau sirop de fructe
  • sirop de artar
  • toate pentru servit (dupa preferinta)

Mod de preparare

Se incalzeste aparatul de waffles.

Se bat ouale intr-un vas ceva mai mare, se adauga apoi iaurtul si laptele. Se amesteca bine.
Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea si apoi, treptat se adauga peste oua amestecand intruna. La urma se adauga si untul topit.

Se pune cate o jumatate de polonic de amestec la fiecare forma de waffle si se coc conform instructiunilor aparatului.

Se serrvesc dupa dorinta, cu sirop de artar, frisca si fructe, sos de cciocolata si zmeura, etc.

In cazul in care nu se consuma toate waffles-urile, se pot pastra la congelator pana la 3 luni.
Pentru cei cu intoleranta la lactoza se foloseste lapte de soia, migdale, coconut, in locul iaurtului normal se poate pune iaurt de soia cu gust de vanilie si in locul untului, se foloseste unt fara lactoza sau margarina vegetala

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...

Desert tarta Raffaello
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj