Faina cernuta se amesteca cu sarea si se freaca apoi intre palme impreuna cu untul pana obtinem un aluat faramicios. Galbenusurile se freaca cu zaharul, vanilia si amoniacul stins cu suc de lamaie si se adauga peste aluatul faramicios si se framanta sa obtinem un aluat omogen
Se pregatesc formele de tarte (marime mica). Se iau bilute mici din aluat si se preseaza in forme, pe fund si pe pereti. Avem grija sa fie aluatul putin mai subtire intins pentru ca mai creste la copt si in cazul in care nu este suficient de subtire nu o sa mai avem loc pentru crema. Coacem la foc mediu. Tartele sant coapte cand au o culoare frumoasa, aurie. Ele sant fragede si se scot destul de greu din forma daca fortam cu un cutit dar, prin presare foarte usoara a peretilor formelor de tarta ele se desprind rapid si ies fara nici un efort.
Se lasa la racit pe un gratar si se trece la prepararea cremei.
Cele 4 oua intregi se bat pa baia de abur cu 250 gr zahar, cacao si zahar vanilat pana se ingroasa. Se ia de pe foc se lasa la racit dupa care se adauga untul, si visinata, se bate bine cu mixerul. Eventual mai adaugam vanilie daca dorim.
Visinele din visinata se scurg, se scot samburii (daca au).
Crema se pune in punga de decorat la care am atasat varful stelat (posul cu doi).
Se preseaza crema in fiecare tarta (doar putin), asezam una sau doua visine peste si acoperim cu crema in continuare.
Daca dorim decoram, pe steluta formata de dui, cu o visina.
Servim cu placere
Chiar daca sunt in vacanta, vremea rea isi spune cuvantul si nu ma pot impotrivii ei...asa ca daca fructe sunt din abundenta...
Prajitura cu mere, pere si bezeaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj