Visine si Inimioare de Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt piscot
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • 9 linguri ulei
  • 100ml apa
  • 250g faina
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pt crema
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 3 lingurite faina
  • 1oo ml lapte
  • esenta rom
  • 2 lingurite ness
  • 300 g unt sau margarina pt prajituri
  • Pt ornat
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g cioco amaruie
  • 250 g visine fara samburi

Mod de preparare

Preparare piscot:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apa, faina, praful de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa, tapetata cu faina si se pune la cuptor 20min.

Preparare crema:
Ouale se freaca spuma cu zaharul, se adauga cacaua si 1oo ml lapte si se pune pe foc foarte mic. Se amesteca cu faina, esenta de rom si ness-ul. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Margarina se freaca bine, si se aduga in ea compozitia preparata mai sus dupa ce s-a racit.

Frisca se bate bine. Ciocolata se topeste pe aburi, se intinde pe o foaie de copt, se da 5 min la frigider si se decupeaza inimioare de cioco si banuti.

Se pune crema peste blat, se pun visinele si se orneaza cu frisca batuta, inimioare si banuti de cioco.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...