Visine si Inimioare de Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt piscot
  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • 9 linguri ulei
  • 100ml apa
  • 250g faina
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pt crema
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 3 lingurite faina
  • 1oo ml lapte
  • esenta rom
  • 2 lingurite ness
  • 300 g unt sau margarina pt prajituri
  • Pt ornat
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g cioco amaruie
  • 250 g visine fara samburi

Mod de preparare

Preparare piscot:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apa, faina, praful de copt. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava unsa, tapetata cu faina si se pune la cuptor 20min.

Preparare crema:
Ouale se freaca spuma cu zaharul, se adauga cacaua si 1oo ml lapte si se pune pe foc foarte mic. Se amesteca cu faina, esenta de rom si ness-ul. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Margarina se freaca bine, si se aduga in ea compozitia preparata mai sus dupa ce s-a racit.

Frisca se bate bine. Ciocolata se topeste pe aburi, se intinde pe o foaie de copt, se da 5 min la frigider si se decupeaza inimioare de cioco si banuti.

Se pune crema peste blat, se pun visinele si se orneaza cu frisca batuta, inimioare si banuti de cioco.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.