Vinete cu Ciocolata (varianta Light, Fara Prajeala! )

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete mari
  • 1/2 ricotta
  • 200 g biscuiti amaretti
  • 1 ou
  • 300 g ciocolata (puteti folosi fie amaruie fie cu lapte, dupa gust)
  • 300 g zahar
  • 50 g pinoli (nuca macinata)
  • vanilie
  • un praf scortisoara
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se spala vinetele (nu se curata) se taie in doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa in care se adauga zaharul. Cand sunt fierte se pun la scurs, se lasa la racit, apoi cu grija scoatem miezul conservand intacte cojile!

Intr-un castron se amesteca ricotta, miezul de la vinete, oul, biscuitii amaretti maruntiti, pinoli (sau nuca taiata, alune, migdale) vanilia, scortisoara coaja de portocala.

Cand obtinem o compozitie omogena umplem cojile de vinete si dam la cuptor cel putin 20 de minute la 180 de grade.

Intre timp topim batonul de ciocolata. Scoase din cuptor le acoperim cu ciocolata si lasam la racit. Dupa racire dati la frigider cel putin 1/2 ora. Se poate decora cu fulgi de ciocolata alba sau nuca macinata sau si una si alta.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj