Turta Dulce (Ginger Bread)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350gr faina
  • 1 lgta de praf de copt
  • 1 lgta pudra de ghimbir- eu am pus mai putin, jumate, pt ca mi s-a parut prea aromata
  • 1 lgta cuisoare pisate si scortisoara - am pus 1 intreaga dar mi s-a parut prea picanta, data viitoare o sa reduc la jumate
  • 100gr miere
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 gr alune sau nuci macinate
  • In reteta nu scrie, dar din lichidele scrise nu am putut framanta aluatul, asa ca am adaugat frisca/smantana lichida atata cat sa se lege Daca nu as fii avut frisca lichida, as fii pus un pic de lapte

Mod de preparare

Faina si praful de copt se amesteca impreuna, plus mirodeniile. Intr-o cratita se topeste zaharul cu mierea si faina pana se omgenizeaza. Dupa ce s-a racit turnati peste faina. Amestecati oul si lamaie.

Framantati pe planseta (eu am pus la robot) cu faina si intindeti o foaie de 1cm grosime (neaparat 1cm altfel se usuca dupa copt si e prea tare). Se taie cu diferite forme. La noi au fost chair acei ginger bread men, ca de gura lui fii-meu cel mic le-am facut de fapt.

Se coace la 180C 10-12 minute, eu le-am copt 15 minute, pt ca e electric cuptorul.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...