Tosca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 200 g zahar pentru blat
  • 8 linguri zahar pentru crema (eu doar 6 am pus)
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g mac
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie sau 3 linguri de amidon (eu am pus amidon)
  • 300g unt cu 80 % sau 82 % grasime
  • 250g ciocolata
  • Biscuiti simpli probabil 250g-300 gr
  • cat sa acopere tava in care se face blatul (la mine a venit Andrei si a mancat biscutii nu am observat, am inlocuit cu alti biscuiti, cremosi, f buni vedeti poza )
  • 300 ml lapte
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Blatul se face din 8 albusuri batute spuma in care se adauga treptat 200g de zahar. Apoi punem si 50g nuca de cocos, 100g mac si la sfarsit 4 linguri cu faina + un praf de copt stins in zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau tava doar captusita cu hartie.

Se lasa la cuptorul bine incins 195 grade in prealabil, timp de 15-20 min. Eu am copt-o intr-o tava de 40 x 25 cm.

Crema :
8 galbenusuri si cele 8 linguri de zahar se freaca bine (le-a frecat Sonia, draguta mea)

Se adauga 300ml lapte si un plic de budinca de vanilie sau 3-4 linguri de amidon. Se fierbe compozitia la foc mic mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o maioneza. Cand este rece adaugam treptat 300 g unt gras de 80 % grasime. Se intinde pe blat uniform, eu am injumatatit crema, in 1/2 am adaugat 2 linguri de cacao... asa am obtinut 2 prajituri.

Deasupra cremei asezam biscuitii unul langa altul, eu nu am mai avut de acelasi fel...

Ciocolata se topeste cu 50-80 ml de frisca si un cub de unt la foc mic mic si se intinde peste biscuiti cat este putin calduta inca.

Lasati praji la rece macar 3 ore, noi am lasat 2 ore s-a taiat destul de bine, este delicioasa va asigur, pofta sa aveti.


rece! ! ! :) : ) :)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema lemon curd

Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema,...

Desert prajitura cu crema lemon curd
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj