Torta Tenerina/ Ferrarese (Prajitura cu Ciocolata)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata neagra
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 60 gr faina 00

Mod de preparare

- Se topeste untul si ciocolata

- Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si se adauga faina cernuta

- Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena

- Albusuri de ou batute spuma si se incorporeze usor albusul de ou in restul compozitiei amestecand de jos in sus.

- Ungem cu unt si presaram faina in forma de tort (diametru 24 cm) şi turnam amestecul, nivelam

- Coaceţi în cuptorul preincalzit la 170 la 180 grade C timp de 20-25 de minute (maxim, poate si mai putin, depinde de cuptorul vostru)
Prajitura este perfecta atunci cand se formează un voal la suprafata usor crocant, dar se intelege ca interiorul aste o inima de ciocolata moale, deci dc puneti mina pe prajitura in cuptor si deasupra s-a format un strat care nu se lipeste de degete, nu va intra degetele in prajitura - evident fara sa apasati.

Nu se maninca calda.

Eu am presarat-o cu cacao in centru si cu cocos ras pe margini si am ornat cu bezele, dar cum spuneam traditional se pudreaza numai cuzahar pudra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Pateuri cu ciuperci

Usor de facut si de mancat :)

Pateuri cu ciuperci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.