Torta Mantovana

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 gr faina
  • 170 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 50 migdale dulci, seminte de pin (eu 60 gr de migdale)
  • 1 ou intreg
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se bat foarte bine cu mixerul ouale cu zaharul. Se adauga faina, putin cate putin. Se adauga coaja rasa de lamaie si la sfarsit untul topit si racit.

Eu am mai pus si 1 plic de zahar vanilat. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata de faina. Tava rotunda de 24-maxim 26 cm diametru. Deasupra aluatului puneti migdalele taiate si semintele de pin. Coaceti in cuptorul cald, la o temperatura de circa 180 ° circa 30-40 minuti.

Faceti proba cu scobitoare, trebuie sa fie uscata. Cand este rece, se pudreaza deasupra cu zahar pudra
Torta mantovana, tort mantovan - dulce italian din regiunea Lombardia si Toscana, specific din zona Prato si Mantova. Un dulce asemanator cu checul, simplu de facut, pufos, gustos si aromat. Se poate servi la micul dejun, langa un ceai, cafea sau lapte sau simplu. Reteta este luata de pe net.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...