Torta Barozzi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g ciocolata de calitate superioara (eu am folosit ciocolata 52% cacao) taiata bucatele
  • - 80 unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 100 g migdale macinate
  • - zatul de cafea obtinut in urma unei portii de cafea espresso
  • - 4 oua
  • - 150 g zahar fin
  • - 1 paharel cu rom de calitate superioara
  • - un praf de sare

Mod de preparare

- Se pun intr-o oala la foc mic ciocolata si untul amestecand continuu cu o lingura din lemn pana amestecul dobandeste o consistenta cremoasa, omogena. Se adauga zatul de cafea si se amesteca in continuare compozitia (eu am pastrat amestecul la foc minim, amestecand permanent, timp de aproximativ 2 minute). Se indeparteaza vasul de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand periodic.

- Se separa cu grija galbenusurile de albusuri.
- Galbenusurile se mixeaza foarte bine cu zaharul.
- Se adauga romul si se mixeaza amestecul in continuare.

- Se adauga migdalele si se mixeaza compozitia in continuare pana se obtine un amestec omogen.
- Se incorporeaza treptat amestecul de ciocolata si unt (in amestecul de galbenusuri, zahar, rom, migdale), amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
- Se mixeaza albusurile la viteza mare cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta.

- Se incorporeaza treptat albusurile mixate in compozitia pregatita insa prin rasturnare (de jos in sus), nu prin amestecare.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (eu am uns in prealabil tava cu putin unt).
- Se pune in tava compozitia pregatita si se niveleaza suprafat usor cu o spatula.

- Se coace la 180 grade c timp de 20 de minute.
- Se lasa sa se raceasca putin in tava apoi complet pe un gratar, la temperatura camerei.
- Prajitura se portioneaza dupa racire.
Am folosit o tava cu dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza

Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...

Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varza
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti