Tort `rasarit de Soare` (fara Foc)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente
  • 500 g branza dulce vaca (scoaca)
  • 3 galbenusuri ou
  • 250 ml frisca hulala
  • 1 lingura smantana
  • 250 g zahar praf
  • 140 g margarina Rama
  • 2 pachete gelatina fina alb maruntita (adica 20 g)
  • 1 pachet gelatina pentru torturi transparent
  • 1 pachet gelatina pentru torturi rosu

Mod de preparare

Branza se pasireaza (eu nu l-am pasirat, dar daca aveti rabdare sa o pasirati, tortuletul iese mult mai fin. . . la textura ). Branza o amestecati cu zaharul praf, cele 3 galbenusuri de ou si 140 g Rama (sau unt).

Separat batem spuma cei 250 ml frisca si cand acesta incepe sa se ingroase adaugam 1 lingura de smantana (smantana intareste frisca si asa nu avem nevoie de intaritor) si continuam mixarea pana frisca este batuta. Frisca se adauga la amestecul de branza si amesteca usor pana la omogenizare.

In 100 ml apa punem cele 2 plicuri de gelatina la inmuiat, apoi o incalzim usor (fara sa fiarba! ! ! ) si o adaugam la crema de branza. La crema de branza am adaugat si bastonase de ciocolata, dar este optional. . . puteti adauga stafide daca va plac. . . Amestecam pana se omogenizeaza, apoi amestecul il turnam intr-o forma de tort rotunda in care am pus folie de plastic in prealabil.

Prunele le vom taia in jumate apoi, fiecare jumatate o taiem din nou pe lungime in doua si ornam suprafata tortuletului. Gelatina pentru torturi, o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste prunele frumos aranjate (gelatina transparenta am pus-o pe mijloc iar cea rosie pe margini).

Dam forma cu tortuletul la rece pentru cateva ore bune (de preferat ar fi sa il lasati de pe o zi pe alta la rece! ) dupa care se poate felia si servi.

Pofta Buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv

In traducere libera Tort Sandwich, se face din blat de paine si diverse umpluturi avand la baza crema de branza si este un...

Smorgastarta-Tort Sandwich sau Tort aperitiv
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj