Tort `Marulet`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 175 gr rama moale
  • 125 gr branza dulce
  • 120 gr zahar
  • 1 coaja de lamaie rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 225 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 3 mere mai mari
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri zahar praf ptr ornat frunzele de mar
  • Umplutura:
  • 250 gr branza dulce
  • 250 gr dulceata de mere sau pireu de mere
  • 80 gr zahar
  • 250 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata razuita
  • 2 linguri de Calvados (eu am folosit sirop din zahar ars si esenta de vanilie)
  • ptr insiropat

Mod de preparare

Preparare blat:

Incalzim cuptorul si forma de tort o ungem si o tapetam cu faina.
Rama si branza le frecam spuma, adaugam zaharul,coaja de lamaie razuita,zahar vanilat si apoi rand pe rand cate un ou. La acestea adaugam treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Cand s-a omogenizat bine il turnam informa de tort si-l dam pentru 45 min la cuptor pe foc mic.

Lasam blatul sa raceasca si il taiem in 3 felii egale. Dintr-o parte vom decupa 2 frunze si o codita ptr. mar . Celelalte 2 parti se decupeaza sub forma de mar (putem sa facem inainte un sablon din carton ca sa ne fie mai usor).

Preparare Umplutura:

Branza cu dulceata de mere si zaharul le amestecam bine. Frisca se bate tare . 1/3 din frisca adaugam la crema de branza. La restul de frisca ramas se adauga ciocolata razuita.


Umplere tort :

O parte din blatul taiat sub forma de mar il insiropam un pic cu Calvados sau cu ce sirop vrem ,si il ungem cu jumatate din crema de branza . Peste aceasta crema se pune si restul de frisca amestecata cu ciocolata. Punem peste celalalt blat sub forma de mar si peste el punem restul de crema de branza. Se orneaza cu rondele de mar taiate subtiri si tinute ptr. 5 minute in zeama de lamaie .(se scoate cotorul cu samburi si apoi se feliaza marul)
Frunzele decupate din blat se pudreaza cu zahar pudra si cu ajutorul unei scobitori se traseaza nervurile frunzei . Codita se poate presara cu cacaua si se aseaza impreuna cu frunzele la capatul formei de mar umplute .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Daca iubiti pestele, aceasta este o alternativa excelenta la conservele cu peste din comert. Desi aseara, cand am...

Zacusca de macrou
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj