Tort Diplomat cu Piersici

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • esenta vanilie
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 2 pl gelatina
  • zahar vanilat
  • piersici din compot
  • Sirop:
  • 200gr zahar
  • 200 ml apa
  • razatura de lamaie
  • decor
  • frisca
  • flori din lapte praf

Mod de preparare

Se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava dreptunghiulara. Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul) cu siropul fiert si racit, se adauga crema astfel obtinuta: ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas, dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece (100ml) si se amesteca energic.

Compozitia se amesteca cu frisca batuta si bucatile de piersici si se toarna peste foaia insiropata.

Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.

Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si flori sau cu mix de fructe

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...