Tort Din Capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema:
  • 4 foi gelatina
  • 250 g smintina dulce lichida
  • 80 g zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamiie
  • 150 g capsuni pasate
  • 100 g gem de capsuni
  • 500 g capsuni proaspete
  • 2 pliculete gelatina de pus pe tarta de fructe de culoare rosie
  • Blatul:
  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • vanilie
  • 1 lingura de ulei
  • 130 g faina

Mod de preparare

Blatul se coace ca orice blat de pandispan, se lasa la racit si se taie in doua.

Pentru crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Smintina se bate frisca. Capsunile pasate se amesteca cu zaharul pudra si cu zeama de lamiie. Foile de gelatina se storc de apa si se topesc in putina apa calduta sau de preferat putin suc de capsuni, totul se amesteca cu frisca.

Blatul taiat in doua se umple cu crema de capsuni obtinuta, la mijloc. Se pune al doilea blat, se da la frigider sa se intareasca crema. De preferinta e sa se foloseasca un inel pentru tort. Cind crema s-a intarit se scoate tortul din frigider si se unge cu gemul de capsuni, capsunile proaspete, spalate, se taie in jumatati si se aseaza cu taietura in jos, pe suprafata tortului.

Capsunile se ung cu gelatina rosie. Pe margini se decoreaza cu fulgi din migdale.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.