TORT DE PISCOTURI

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 200gfaina
  • 50gunt
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere
  • 50gzahar
  • 1 lingura cacao neagra;
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 350gunt sau margarina Rama
  • 350gzahar pudra;
  • Pentru glazura:
  • 3 linguri cacao neagra
  • 150gzahar
  • 3 linguri apa
  • unt cat o nuca
  • In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom;

Mod de preparare

1. Pentru foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua; se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.

2. Se prepara crema: laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa la racit. Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.

3. Se pune prima foaie, se acopera cu crema, apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop, in care s-a pus esenta de rom. Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.

4. Apa, cacao si zaharul se fierb si, cand glazura s-a racit putin, se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca. Se taie cu un cutit cald.
Se taie cu un cutit cald, dupa dorinta , si se serveste cu un pahar de vin alb rece.Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...