Tort de Morcovi cu Migdale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr de morcov ras
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 200 gr faina 00
  • 100 gr de migdale macinate fin
  • 1 plic praf de copt vanilat
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul pana cand devin ca o crema densa. La sfarsit se adauga uleiul, continuati sa amestecati cu mixerul ca sa se incorporeze bine. Radeti morcovul, cantariti sa fie 300 gr. puneti-l intr-o sita si presati-l bine cu o lingura, sa se scurga de sucul lor. Lasati morcovul ras in sita circa ½ ora, presand cu lingura din cand in cand.

Apoi puneti morcovul intr-un castron, faina cernuta cu praful de copt, zaharul vanilat si faina de migdale (migdale fara piele macinate fin). Amestecati bine si peste aceasta compozitie se adauga cea de oua.

Amestecati bine cu mixerul. Puneti compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina (sau captusita cu hartie de cuptor). Marimea tavii diam. 24-26 cm. Se coace in cuptorul deja incalzit, la foc mic circa 170-180 °. Dupa circa 30 minute faceti proba cu o scobitoare, daca iese uscata dulcele este copt inauntru.
Se lasa sa se raceasca bine, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.