Tort de mere cu crema de zahar ars

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 mere
  • 2 cani zahar
  • 8 oua
  • 1/2 l lapte
  • faina
  • ciocolata + frisca pt ornat

Mod de preparare

Se arde 1 cana zahar, se intinde pe oala (una mai larga, in care veti face tortul); se adauga merele taiate felii (fara coaja si fara samburi). Se da la cuptor 20 min.

Intre timp, se bat 4 albusuri spuma cu putina sare, cu 6 linguri zahar, 4 galbenusuri si 1/2 l lapte. Totul se pune peste compozitia de dinainte (peste mere). Se da la cuptor pt 15 min.
4 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, se bat cu 4 galbenusuri si 4 linguri faina. Se pune peste crema din cuptor, si se lasa 15-20 min (la cuptor).

Dupa ce se scoate se lasa sa se raceasca putin, apoi se intoarce oala invers si se tine asa timp de o ora. Se scoate oala de pe tort si se orneaza tortul cu frisca si ciocolata rasa.

Atat!
Se serveste rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde

Ce sunt aceste bilute care seamana cu chiftelutele? Sunt de fapt niste crochete, cu crusta crocanta din pesmet si interior...

Bulete de branza cu cascaval si ceapa verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj