Tort de Mere Caramelizate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 mere potrivite
  • 12 oua
  • 100 g unt
  • 1 l lapte (250 ml pt frisca)
  • 30 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri frisca sau 300 ml frisca lichida
  • scortisoara
  • 2 banane (decor)

Mod de preparare

Se pun intr-o oala adanca 14 linguri zahar si se caramelizeaza intinzandu-se pe peretii acesteia. Acesta se lasa la racit pana incepe sa trosneasca.

Merele se curata de coaja si de samburi si se taie rondele, asezandu-se in oala pe doua randuri. Dupa ce s-a pus primul rand se pune untul in scobitura merelor, se presara 2 linguri de zahar si scortisoara, se repeta aceasta tehnica si pe cel de al doilea strat de mere. Acestea se dau la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp se amesteca bine 7 linguri de zahar, 750 ml lapte, 7 oua si vanilia. Compozitia obtinuta se toarna peste mere si se lasa la cuptor pana acesta se intareste ca o crema. Peste aceasta cand este gata se adauga o compozitie de pandispan (5 oua, 5 linguri faina, 5 linguri zahar, vanilia si praful de copt) si se mai lasa la cuptor aproximativ 30 minute.

Cand este gata se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe platou. Urmatorul pas este taierea bananelor rondele (eu le-am taiat cu cutitul de taiat cascaval pt o forma mai frumoasa) si asezarea acestora. Peste acestea se pune gelatina si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!

Se serveste rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500

Si am ajuns si eu la jumatatea miei, adica la reteta cu nr. 500! Poate pentru unii pare putin :D dar pentru mine e ceva wow....

Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj