Tort de Halloween

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 mar mare sau 2 mai mici
  • dovleac (citeva felii)
  • 60 g de unt
  • 100 g de zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 100 g de nuca prajita si macinata
  • 1 lingura faina amestecata cu un pachet de praf de copt
  • 1 lingura pesmet
  • vanilie
  • scortisoara
  • un virf de cutit de nucsoara si chimbir

Mod de preparare

Marul se curata si se taie felii subtiri, la fel si din dovleac taiem niste felii subtiri si de marimea celor de mere.

Intr-o cratita topim cele 60 g de unt si 100 g de zahar pina prinde o culoare usor aurie, iar apoi punem feliile de mar si dovleac sa se caramelizeze putin, citeva minute, apoi le scotem si le asezam frumos pe fundul unei tavi (rotunde) tapetete cu hirtie de copt si turnam peste caramelul ce a mai ramas in cratita si se presara scortisoara.

Blatul: 6 galbenuse se amesteca bine cu 6 linguri de zahar, apoi adaugam cele 100 g de nuca, faina cu praful de copt, pesmetul, mirodeniile, iar la urma se incorporeaza albusurile batute spuma in care am pus putina sare.

Cind compozitia s-a omogenizat bine se toarna peste feliile de mere si dovleac si se da la cuptor (preincalzit) la foc mediu, cam 40-50 min, pina incepe sa se desprinda de pe marginea tavii.

Dupa ce s-a copt se rastoarna incet pe tava, se lasa la racit si se orneaza cu frisca dupa plac, se poate servii si fara frisca doar pudrat cu putin zahar praf.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...