Tort de ciocolata cu crema aparel de cacao

Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • -8 oua
  • -8 lg zahar
  • -8 lg faina
  • -2 lg cacaoa
  • crema:
  • -4 oua
  • -400g zahar
  • -100g cacao
  • -2 pachete margarina rama
  • -2 esente rom ( fiola)
  • sirop:
  • -35og zahar
  • - 600g apa
  • -1 esenta rom
  • -lamaie
  • decor:
  • 300 gciocolata
  • ornamente

Mod de preparare

Blatul:
se separa ouale, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu 2 lg de zahar si esenta de vanilie se amesteca se adauga faina si se coace

Crema:
4 oua 4lg zahar 4lg apa 100g cacao 2 pac margarina rama doua esente de rom.

Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)

Se taie blatul in 3 se umple cu crema totodata insiropandu-se fiecare foaie.

Se glaseaza in ciocolata si se orneaza dupa preferinte
La blat daca se doreste a fi cu cacao atunci lingurile de faina nu trebuie sa fie cu varf deoarece se adauga si cacao.
faina se cerne odata cu cacao
pentru crema trebuie sa folositi o cacao cu un continut scazut in grasimi (unt de cacao 11%)

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.