Tort de Ciocolata... cu Blat de Joffre si Crema Mascota

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema:
  • 240 gr unt
  • 80 gr cacao (eu am pus ciocolata si am pus mai multa vreo 200 gr)
  • 4 oua
  • 8 lg zahar
  • esenta de rom
  • zahar vanilat (n-am pus ca am uitat)
  • 40 gr coji de portocale zaharisite taiate mai marunt
  • 40 gr visine din visinata (eu am pus mai putine si mai intii le-am spalat de visinata si le-am scurs in sita dehhh jumatatii mele nu ii place alcoolul)
  • nuci macinate (eu n-am pus)
  • Blatul:
  • 100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse (pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma
  • Glazura:
  • 150-200 gr de ciocolata amara topita la bain marie cu unt/ulei si dc e cazul putin lapte (maxim 1 lingurita)

Mod de preparare

Se pregateste crema intii prima crema:
1) 240 unt moale + 4 linguri zahar + cacao (eu am pus cioco topita) se freaca spuma
apoi cea de-a doua
2) 4 oua intregi se freaca cu mixerul pe aburi cu 4 linguri de zahar... se umfla spuma...

Lasi putin sa se raceasca si amesteci 1) cu 2)
Adaugi portocalele +visinele scurse de zeama + nuci marunte (eu n-am avut si deci n-am pus).

Blatul:
100 gr cioco topita +80 gr unt +80 zahar +2 galbenuse (pui primul si amesteci si pe urma il pui si pe urmatorul) + 1 lingura faina+ 2 albuse spuma.
Coci in forma de tort...
Nu tb sa iasa inalt (al meu avea 1 deget grosime).
Blatul asta eu l-am adaptat dupa reteta de Joffre.

Peste blatul racit se aseaza crema rece, se niveleaza frumos si se mai las ala racit in congelator pina facem glazura.

Se toarna glazura la temperatura camerei peste tort si se lasa la rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

O nouă rețetă faină cu produse de lahttp://www.foodville.ro/ , promovata de Gina Bradea. Aici...

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj