Tort de Ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 g ciocolata neagra
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 250 g unt
  • 350 ml lapte
  • 300 g zahar pudra
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • Glazura: 200 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 75 ml lapte

Mod de preparare

Blat: se topesc in lapte fierbine ciocolata neagra si ciocolata cu lapte apoi se lasa la racit. Se incinge cuptorul la 170 grade si se topeste untul. Intre timp se bat ouale cu zaharul pudra si cel vanilat si se adauga peste untul topit. Intr-un castron se unesc amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si se adauga faina, praful de copt si sarea. Se coace aluatul timp de 45-50 minute.

Glazura: se pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu untul si laptela pe bain marie si se toarna apoi deasupra blatului racit.
Se poate orna cu nuca de cocos, capsuni etc.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.