Tort de ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 lg cacao
  • esenta vanilie
  • crema 1
  • 200gr ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • esenta vanilie
  • crema 2
  • 200gr ciocolata neagra
  • 200gr frisca lichida
  • esenta rom
  • sirop
  • 250gr zahar
  • 250 ml apa
  • esenta rom
  • glazura
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • decor
  • trandafiri

Mod de preparare

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus.Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se fierbe si se lasa la racit,dupa care se adauga esenta de rom.
Blatul racit se taie in 3 foi ,prima foaie se insiropeaza se adauga crema alba,se pune si adoua foaie presandu-se usor ,se insiropeaza si aceasta si adaugam a doua crema .La sfarsit se pune si ultima foaie o insiropam si imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il tinem la rece cateva ore.
Peste tortul racit bine se adauga glazura preparata astfel :ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc mic pana ce se topesc formand o glazura consistenta.Inainte de a se intari glazura il decoram dupa bunul plac...eu am folosit trandafiri din lapte praf si miere de albine.
tortul obtinut a avut 1,5 kg.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa