Tort de Cafea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 grame migdale macinate
  • 100 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 4 oua
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 1 ceasca de cafea in care am adaugat si cateva patratele de ciocolata si esenta de rom
  • 1 lingurita pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri glazura ciocolata
  • ciocolata pentru ornat

Mod de preparare

Macinam migdalele. Batem spuma untul cu zaharul. Separam galbenusurile de albusuri, incorporam galbenusurile in masa de unt. Topim in bain-marie ciocolata si incorporam 2 linguri de cafeaua. Adaugam ciocolata topita, pesmetul, migdale macinate si praful de copt peste masa de unt si oua. Batem spuma albusurile apoi le incorporam usor in compozitie.

Aluatul il punem in forma si l dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Scoatem blatul din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi intepam cu un betigas de lemn si il insiropam cu amestecul de cafea si ciocolata si esenta de rom. Pregatim si cele doua galuzuri de ciocolata conform instructiunilor.

Turnam peste tortuletul nostru avand grija sa uniformizam bine, iar la sfarsit ornam cu fulgi de ciocolata (facuti cu instrumentul de curatat legume).

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...