Tort cu Portocale si Branza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: forma rotunda de copt de 24 cm cu pereti detasabili
  • 4 oua
  • 1 cana faina (aprox 150 gr)
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 100 gr unt topit
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci
  • 150 grame mascarpone
  • 100 grame zahar (daca va place mai dulce mai adaugati putin zahar)
  • zeama de la o portocala mare
  • 4 foi gelatina
  • Jeleul de portocale:
  • 500 ml suc de portocale (suc proaspat stors sau 100% natural)
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 50 grame unt
  • 50 grame zahar
  • 8 foi gelatina
  • Pt ornat: frisca batuta si ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Untul de mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga cate un galbenus pe rand pana la incorporare.. Adaugam incet faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine. Albusurile cu praful de sare le batem spuma. La final, cu ajutorul unei spatule, incorporam, cate putin o data, spuma de albusuri in aluat. Turnam in forma tapetata cu hartie de copt amestecul si dam la cuptor cam 20 -25 minute la 180 grade pana devine auriu si ferm la atingere. Lasam la racit apoi il taiem in 2.

Intre timp preparam crema de branza: amestecam branza dulce cu zaharul si apoi cu crema mascarpone. Gelatina o topim in sucul de portocale, apoi o turnam peste branza si amestecam. Asezam crema de branza peste unul dintre blaturi, iar celalalt il punem deasupra, dam tortul la frigider.

Acum e momentul sa facem curdul (crema) de portocale: Punem gelatina la inmuiat. Sucul de portocale il punem la incalzit, galbenusurile le batem cu zaharul pana se albesc apoi adaugam amidonul si amestecam bine. Cand sucul este fierbinte, fara a fierbe, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam tot timpul pana incepe sa se ingroase. Il luam de pe foc si adaugam untul, omogenizam si apoi adaugam foile de gelatina pe rand, amestecam bine. Lasam la racit 20 minute.

Acum luam tortul din frigider si taiem 1, 5 cm de jur imprejurul lui, cat mai egal si il punem inapoi in forma de copt asa incat sa ramana distanta egala intre marginile tavii si tort, pentru jeleul de portocale. Tortul nu trebuie sa depaseasca marginile formei de copt (la inaltime). Turnam jeleul de portocale si dam imediat la frigider. Jeleul trebuie sa acopere tortul in intregime (mie tortul mi s-a ridicat deoarece nu am avut timp sa las jeleul sa se raceasca si am pus o farfurie du o greutate deasupra:) ). Il lasam la rece min 4 ore.

Il decoram cu frisca si ornamente de ciocolata, apoi il servim. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

Desert placinta taraneasca cu gutui
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj