Tort cu Nuci si Curmale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 2 oua
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt, stins cu otet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita nucsoara, rasa fin
  • 1 lingurita amestec mirodenii (scortisoara, cardamon )
  • 1 varf de cutit sare
  • 200 g lapte batut
  • 150 g curmale fara samburi
  • 150 g miez de nuca
  • Pentru topping:
  • 4 linguri miere lichida
  • 1 lingura coaja de portocala data pe razatoare, plus extra pentru ornat
  • sucul proaspat de la 2 portocale

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade.

Se unge o forma metalica cu fundul detasabil (23 cm) cu unt si se presara cu faina.

Se freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga cate un ou, faina, praful de copt, bicarbonatul, condimetele, sarea, alternativ cu laptele batut. Adaugati curmalele si nucile taiate si amestecati bine.

Turnati compozitia in forma pregatita si neteziti suprafata. Coaceti 50 min.
Pentru topping, puneti pe foc intr-o cratita mica mierea, sucul de portocala si coaja rasa de portocala. Aduceti la temperatura de fierbere si mentineti la foc iute 3 minute, fara a amesteca. Cu o frigaruie faceti multe gauri pe suprafata tortului cald si turnati deasupra toppingul.
Se poate servi insotit de o lingura mare de iaurt sau smantana, ornat cu coaja de portocala.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Costite afumate cu bere, la cuptor

Costite afumate cu bere, la cuptor
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.