Tort cu Nuca si Migdale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura de cacao
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 2-3 linguri migdale macinate
  • 1 lingurita rasa paf de copt
  • 1 varf de sare
  • esenta de vanile
  • coaja portocala si/ sau lamaie
  • Sirop pt insiropat blatul:
  • 250 grame apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanile
  • coaja portocala si/sau lamaie
  • Crema:
  • Eu am cumparat crema de vanile si ciocolata

Mod de preparare

Blatul:
Se bat cele 4 albusuri cu 4 linguri de zahar si sarea ca la bezele, pana se obtine o spuma groasa. Se adauga si galbenusurile si se incorporeaza unul, cate unul. Se adauga nuca si migdalele macinate si se incoropreaza usor, amestecand cu o spatula de jos in sus. Apoi adaugam faina, parful de copt, cacao, vanilia si coaja de lamaie si portocala (eu am folosit lamaie verde, care este f parfumata, asa ca am pus putina), pe care le incorporam la fel cu spatula de jos in sus sa adaugam un plus de aer la compozitie (sa creasca).

Ungem tava cu unt si turnam compozitia pe care o dam la cuptor 20-30 min la temp medie. (Tava in care am copt blatul e o tava pe care a ramas blatul si acolo am ornat tortul)

Dupa ce s-a copt blatul (il incercam cu scobitoarea, daca ramane aluat pe scobitoare inseamna ca blatul nu e copt, daca scobitoarea iese curata inseamna ca blatul e copt). Il lasam la racit, il scoatem din tava (eu doar am indepartat cercul de pe lateral) si il taiem in straturi (eu l-am taiat in 2).

Cat se raceste blatul facem siropul (daca aveti, puteti folosi zeama de la un compot, in loc sa faceti siropul). Punem la incalzit 250 grame apa cu cele 4 linguri de zahar si coaja de la lamaie si portocala (daca nu e destul sirop mai puteti face). Cand s-a topit zaharul dam siropul deoparte si il lasam la racit. Cand s-a racit adaugam vanilia (adaugam vanilie la sfarsit sa nu se piarda aroma prin fierbere) si insiropam stratul de blat care a ramas pe tava. Adaugam crema alba (de vanilie) si apoi punem partea a doua a blatului pe care o insiropam.

Imbracam tortul in crema de ciocolata si il ornam cu crema alba.
Tortul se da la rece pt cateva ore (eu l-am lasat pana a doua zi).

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.