Tort cu Iaurt de Capsuni si Frisca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 2 oua
  • - un praf de sare
  • - 150 g zahar
  • - un pachet zahar vanilinat
  • - 80 g faina
  • - 80 g amidon
  • - 6 linguri lapte gras
  • - o lingurita praf de copt
  • - 40 g cacao pudra
  • Pentru crema:
  • ~ un iaurt mare de capsuni 375 g
  • ~ un pliculet de gelatina
  • ~ 300 g frisca
  • Pentru insiropare am folosit compot de fructe Pentru ornare frisca vegetala, fulgi de ciocolata, bombonele decorative si zmeura

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu sarea si apoi turnam in ploaie 50 g. zahar. Frecam bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald.

Amestecam faina, amidonul, praful de copt si cacaoa, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugam albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul.

Incalzim cuptorul la 175 grade. Punem hartie pergament pe fundul formei de copt, turnam apoi blatul de biscuit, nivelam si lasam la cuptor 30 de minute.

Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit.

Prepararea cremei:

Se bate frisca cu mixerul pana cand aceasta se intareste. Eu am pus si jumatate de pliculet de intaritor pentru frisca.

Topim gelatina in putina apa rece apoi o incazim putin la bain-marie, atentie nu o fierbem, doar se incalzeste, apoi se amesteca foarte bine cu iaurtul si la sfarsit punem frisca batuta si omogenizam.

Asamblarea tortului:

Pe un platou asezam prima parte a blatului, insiropam, intindem crema de iaurt, deasupra punem fructe din compot si iarasi partea a doua de blat, insiropam, si ungem cu crema si apoi ultimul blat. Imbracam tortul in frisca si se orneaza dupa preferintele fiecaruia.

Eu sincer nu prea am rabdare la ornat si am facut totul rapid cu mi-a trecut mie prin cap.

Se da la rece cateva ore inainte de a se consuma.

Pofta buna!


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinte ardelenesti cu branza

Trebuia sa fac si cu branza ca sunt la fel de bune.

Placinte ardelenesti cu branza
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.