Tort cu Fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina cernute
  • albusurile batute spuma cu 50 gr zahar
  • sirop de zahar ars
  • praf de copt stins cu lamaie
  • Pentru crema am avut nevoie de:
  • 3 galbenusuri
  • 350 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • vanilie esenta si vanilina (sau baton pentru aroma mai pronuntata)
  • 6 linguri cu varf de faina cernuta
  • 250 gr unt moale
  • sirop de zahar ars (dupa gust)
  • caise din borcan (eu am folosit 3 compoturi)
  • sucul de la caise amestecat cu zahar

Mod de preparare

Blat:
Am facut blatul frecand galbenusurile cu 200 gr zahar cu praful de copt si putina apa (din cele 10 linguri din reteta). Apoi, intercalat, am pus in amestecul de oua apa si faina frecand bine sa nu ramana cocoloase.

Separat am batut albusele cu 50 gr zahar si apoi am amestecat cele 2 compozitii si am mai pus si cateva linguri de sirop de zahar ars. Am pus in tava tapetata cu hartie si unsa si am dat la cuptor.

Crema:
Am trecut apoi la pregatirea cremei. Am frecat galbenusurile cu zahar si cu cateva linguri de lapte si am tot adaugat (intercalat ) faina si lapte, frecand mereu pana s-a terminat de amestecat toate componentele. Am pus la foc mic si am fiert crema pana s-a ingrosat (circa 7-8 minute). Am amestecat mereu si cu putere ca sa nu se prinda pe fundul cratitei. Cand s-a ingrosat am dat la o parte si am lasat la racit. Am adaugat cateva linguri de sirop de zahar ars amestecand cu mixerul.

Dupa racire (nu completa), am adaugat untul si am batut cu mixerul pana s-a facut o crema spumoasa. Am scurs caisele din compot si sucul rezultat am amestecat cu zahar si rom dupa gust.

Am taiat blatul (deja racit) in trei si am pus pe platou. Am uns fiecare blat in parte cu siropul de la caise amestecat cu rom si am pus cate un rand de crema intre blaturi. Crema am acoperit-o cu jumatati de caise.

Am imbracat tortul in restul de crema care am pus deoparte. Cu un cutit am ridicat in sus de crema ca sa ii dau un aspect mai denivelat si am ornat cu bombonele micute (ideea fiului, care nu vrea flori pe tort) si uite ce a iesit de aici.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Jambon fiert cu usturoi si boia

 Eu sunt  prevazatoare si economicoasa de felul meu. Mereu imi las cate o rezerva. De data aceasta dorind sa scot...

Jambon fiert cu usturoi si boia
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.