Tort cu Crema de Vanilie si Fructe

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • crema
  • 2 plicuri crema de vanilie dr oetker
  • 500 ml lapte
  • 1/2 plic gelatina
  • 4 -5 linguri de zahar
  • 1 compot coktail de fructe (800 ml)
  • Decor:
  • frisca
  • frisca
  • frisca

Mod de preparare

Separam ouale, mixam albusul impreuna cu zaharul.
Galbenusurile le mixam cu uleiul.Amestecam usor galbenusurile in albusuri cu o lingura apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacao. Coacem blatul la foc potrivit intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Sirop ptr blat
2 cani de apa 1 cana de zahar
1 esenta vanilie
Fierbem siropul pe foc si il lasam sa se raceasca.

Taiem blatul in 4 felii
Crema
Mixam cele 2 plicuri de crema impreuna cu laptele, adaugam spre final gelatina inmuiata in 2 linguri de apa.
Dam la frigider ptr 5 minute si apoi amestecam fructele tocate dupa plac.

Punem in tava in care l-am copt, un strat de blat, insiropam apoi adaugam 1/3 din crema de vanilie cu fructe. Apoi acoperim cu al doilea blat, insiropam si punem inca 1/3 din crema. Punem blatul 3 si restul de crema, acoperim cu ultimul blat, il insiropam si pe acesta apoi acoperim si dam la rece sa se inchege putin crema. Rasturnam pe un platou si decoram cu trandafirasi din frisca colorati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu portocale şi fructe de pădure

Chec cu portocale şi fructe de pădure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj