Tort cu Crema de Praf de Inghetata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • 13 oua
  • 13 linguri de apa
  • 13 linguri zahar
  • 200 gr zahar pentru caramelizarea vasului de copt
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 esente vanilie
  • 2 pliculete praf de copt
  • crema:
  • 2 pachete praf de inghetata cu aroma de caise
  • 2 pachete praf de inghetata cu aroma de lamaie
  • 400 ml lapte
  • sirop:
  • 20 linguri zahar
  • 2 cani apa rece
  • o esenta de vanilie
  • decor:
  • 500 ml crema de patiserie sau frisca
  • 100 gr nuca de cocos (obtional)
  • un plic glazura cu gust de lamaie

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile se bat spuma punand putin cate putin zahar pana rezulta o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun, amestecand usor, peste albusuri. Se pune apoi faina, incorporand usor cu o lingura.

Se caramelizeaza o oala (inclusiv peretii acesteia) cu zahar si se toarna compozitia. Compozitia se pune la cuptor la foc potrivit, pana ce va trece testul scobitoarei. Intre timp se prepara cu mixerul praful de inghetata cu laptele, intr-un vas inghetata cu gust de lamaie si in altul cea cu gust de caise. 200 ml lapte se amesteca cu 2 pachetele de praf de inghetata.

Se bate cu mixerul si crema de patiserie. Inghetata si crema de patiserie se pun la frigider pana ce le va venii randul. Separat se face si siropul, amestecand toate ingredientele mentionate.

Cand s-a copt blatul, se lasa sa se raceasca si se intoarce vasul invers, acesta va cadea cu usurinta, din cauza vasului caramelizat care nu ii permite sa se lipeasca. Dupa ce s-a racit bine acesta se taie in trei parti si se insiropeaza pe rand cu siropul obtinut.

Pe primul blat se pune inghetata dorita, iar pe al doilea cealalta. Suprafata tortului se imbraca in glazura, prepararea acesteia se face comform plicului. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga crema de patiserie sau frisca.
Pe deasupra se pune nuca de cocos, fructe, jeleuri ... etc, in functie de gustul fiecaruia.
Tortul se pune la frigider pana a doua zi si se servaste rece.
Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.