Tort Cu Crema De Mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -4 oua
  • -250 g zahar
  • -250 g faina
  • -1/2 praf de copt
  • -6 linguri apa fierbinte
  • -arome: vanilie
  • -coaja de lamaie
  • -portocala
  • Pentru crema;
  • -700 ml apa
  • -8 linguri zahar
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -cca 600 g mere curatate si taiate cubulete
  • -2 budinci de vanilie
  • -5 g gelatina
  • Pentru decor:
  • -500 ml frisca lichida
  • -fructe
  • Pt sirop:
  • -150 ml apa
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul:
Separi albusurile de galbenusuri. Bati galbenusurile impreuna cu zaharul pana se albesc. Pui pe rand apa fierbinte, apoi aromele, faina impreuna cu praful de copt si la sfarsit albusurile spuma. Se toarna aluatul in forma de tort( cu inel)tapetata cu hartie pt. copt. Se coace in cuptorul preancalzit cca 20 de minute.
Se scoate din forma si se aseaza pe farfurie dupa ce s-a racit si se inconjoara cu inelul.

Pregatesti siropul si insiropezi blatul.

Pregatesti crema:se fierb merele in apa cu zaharul si zeama de lamaie pana se moaie merele.

Gelatina se moaie cu o lingura de apa si se lasa de o parte. Cele 2 plicuri de budinca se subtiaza cu 250 ml apa si se toarna peste mere. Se fierbe pana se iingroasa. Se ia de pe foc si se pune gelatina. Se amesteca usor.

Crema se toarna peste blar si se lasa pana a doua zi sa se intareasca.

A doua zi se scoate inelul si se pregateste pentru decor.

Se bate frisca, se imbraca tortul si se orneaza.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa