Tort cu Ciocolata si Vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat :
  • - 6 galbenusuri
  • - 6 albusuri
  • - 2 cani de faina
  • - 2 cani de zahar
  • - 6 linguri de ulei
  • - esenta de rom Dr Oetker
  • - praf de copt Dr Oetker
  • Crema:
  • - 6 oua
  • - amidon 4 linguri
  • - lapte 1 litru
  • - 4 linguri de faina

Mod de preparare

Blatul se prepare astfel: se bat albusurile spuma, se adauga zahar cate putin pentru a nu se lasa, apoi se adauga faina putin cate putin pentru a nu se face cocoloase. Se bat galbenusurile cu 6 linguri de ulei, apoi se adauga peste compozitia de albusuri. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul.

Se pune compozitia intr-o forma de tort si se lasa 50 de min la cuptor... se probeaza cu o scobitoare pt a vedea daca este copt... daca nu se ia pe scobitoare e gata.

Crema: se bat bine ouale cu mixerul, se pun 10 linguri de zahar cu varf, 4 linguri de amidon, si 4 de faina la urma se pune laptele... se amesteca pana se ingroasa... si se lasa la racit.

Pentru crema de cacao se face jumate din crema de vanilie cu 2 linguri de cacao si 1 pachet jumate de unt si se amesteca cu mixerul.

Blatul se taie in 3 si se pune crema un strat de vanilie si unul de cacao dupa se orneaza ciocolata neagra sau alba menaj.

Se pune la frigider si se lasa 4 ore sa se raceasca foarte bine!

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.