Tort cu Ciocolata si Vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat :
  • - 6 galbenusuri
  • - 6 albusuri
  • - 2 cani de faina
  • - 2 cani de zahar
  • - 6 linguri de ulei
  • - esenta de rom Dr Oetker
  • - praf de copt Dr Oetker
  • Crema:
  • - 6 oua
  • - amidon 4 linguri
  • - lapte 1 litru
  • - 4 linguri de faina

Mod de preparare

Blatul se prepare astfel: se bat albusurile spuma, se adauga zahar cate putin pentru a nu se lasa, apoi se adauga faina putin cate putin pentru a nu se face cocoloase. Se bat galbenusurile cu 6 linguri de ulei, apoi se adauga peste compozitia de albusuri. Se adauga esenta de rom si se amesteca totul.

Se pune compozitia intr-o forma de tort si se lasa 50 de min la cuptor... se probeaza cu o scobitoare pt a vedea daca este copt... daca nu se ia pe scobitoare e gata.

Crema: se bat bine ouale cu mixerul, se pun 10 linguri de zahar cu varf, 4 linguri de amidon, si 4 de faina la urma se pune laptele... se amesteca pana se ingroasa... si se lasa la racit.

Pentru crema de cacao se face jumate din crema de vanilie cu 2 linguri de cacao si 1 pachet jumate de unt si se amesteca cu mixerul.

Blatul se taie in 3 si se pune crema un strat de vanilie si unul de cacao dupa se orneaza ciocolata neagra sau alba menaj.

Se pune la frigider si se lasa 4 ore sa se raceasca foarte bine!

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj