Tort Cu Capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lingurita praf copt
  • se coace 25 minute la foc mediu
  • Crema:
  • -300 g frisca lichida
  • -1 kg capsuni
  • -300 g branza de vaci
  • -esenta de capsuni
  • -tort jelle rosu dr oetker
  • -200 g frisca pentru ornat
  • -3 linguri smantana
  • -2 plicuri gelatina granule dr otker

Mod de preparare

-se pune gelatina la inmoiat 10 minute in apa rece
-se bate frisca cu smantana grasa, apoi punem putina esenta de capsuni, care si coloreaza
-se incorporeaza branza in frisca si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza
-se pune blatul in tava cu inel detasabil
-topim gelatina umflata si apoi o incorporam in frsica cu branza
-punem jumatate din crema peste blat
-taiem capsunile in jumatate(e nevoie de capsuni mari si tari)
-punem capsunile peste crema
-adaugam restul de crema
-punem capsunile ramase tot taiate in jumate dupa cum vedeti in imagine
-dam la frigider 1 h
-turnam jeleul rosu dizolvat conform instructiunilor de pe plic peste crema
-dam iarasi la frigider cel putin 5 ore
-ornam cu frisca si in mijloc punem o capsuna mare de tot, pe care o taiem in 5
-servim fara mila!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar

Am preparat acest cozonac doar cu Green Sugar si pot sa spun ca nu exista nici o diferenta, ba poate chiar mai bun a iesit....

Cozonac cu branza dulce si stafide, cu Green Sugar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj