Tort Caprese

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr migdale macinate
  • 250gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 25 gr cacao
  • 5 oua
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul cu ciocolata in bainmarie. Se pune intr-un castron mai mare. Se adauga zaharul si cacao, se amesteca bine, sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit, adaugati galbenusurile pe rand si amestecati bine. Adaugati migdalele macinate.

Eu am pus migdale deja macinate (le-am cumparat asa) dar puteti lua migdale intregi decojite, le prajiti putin si apoi le macinati voi.. mai mare sau mai fin.. cum va place. Bateti spuma albusurile si adaugatile la compozitie. Incorporati incet albusul, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Captusiti cu hartie o tava rotunda cu diam. 26-28 cm., puneti compozitia si nivelati. Important sa nu fie mult aluat in tava. Coaceti dulcele in cuptorul deja incalzit, la o temperatura di circa 160° -180° circa 50 minute.

Incercati cu o scobitoare in mijloc, daca este uscata si aluatul nu s-a lipit dulcele este gata. Se raceste si dupa aceea se pudreaza cu zahar pudra. Inauntru ramane putin umeda dar asa trebuie sa fie.
Dulce original din Insula Capri si imprejurimi ... de aici si numele ei. Este o prajitura fara faina. Se povesteste ca a fost preparata de un bucatar renumit pe vremea lui Al Capone si ca din intamplare acesta a uitat sa puna faina.

Dulcele a iesit asa de bun si apreciat ca de atunci a fost preparat numai asa. a devenit practic o specialitate a insulei. Exista si alte variante, cu ciocolata alba ... cu amaretti sau alune in loc de migdale, cu gust de lamaie sau cu lichior limoncello.

Reteta traditionala este doar cu ciocolata neagra si migdale. Iese usor crocanta deasupra si moale ... usor umida inauntru ... cu un gust intens de ciocolata.

Eu am luat reteta dupa un site si in compozitie are putina cacaoa …nu doar ciocolata …asa cum este in reteta originala.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.